Індія – одна з найдивовижніших держав Південної Азії. Колиска найдавнішої цивілізації, батьківщина буддизму та індуїзму – сьогодні вона займає друге місце на планеті за чисельністю населення і продовжує закохувати в себе мандрівників, що прагнуть неймовірних відкриттів. Індія загадкова, не схожа ні на один інший край на землі. Феєрверк фарб і ароматів, калейдоскоп традицій недоторканних споконвіку. Величні палаци, древні храми поруч з похиленими халупами і гучними базарами, а фоном всьому – чудові пейзажі.

Особливості кухні

Основу на рідкість різноманітної гостро-пряно-кисло-солодкої індійської кухні складають всілякі овочі, риба, рис, борошняні вироби, коржі «пурі» і молочні продукти. Місцеві гастрономічні «фішки» – юшка каррі, овочеві закуски «чатні» і «пакори», сочевичний суп «дав» і курка «тандурі». Ну а головна візитна картка місцевих кухарів – це, зрозуміло, спеції, які додають практично в будь-яку страву, навіть в десерти, причому в самих незвичайних поєднаннях. В Індії багато традиційних ресторанів, де подається виключно вегетаріанська їжа. Але є і кафе для м’ясоїдів, і фастфуд, і престижні заклади.

Розваги і пам’ятки


З 50 об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, розташованих в Південній Азії, 31 знаходиться саме тут. Спочатку варто послухати биття серця країни, невтомного Делі. Помилуватися, закинувши голову, на найвищий в світі мінарет Кутуб-Мінар. Поміркувати над тлінністю буття в гробниці Хумаюна. Знайти 10 відмінностей між Воротами Індії і Тріумфальною аркою. Зводити дітей в міський зоопарк. А потім поїхати до Агри, щоб своїми очима побачити легендарний Тадж-Махал. Величезний, білокам’яний, розкішний всередині і зовні, він навряд чи обдурить навіть найсміливіші очікування. Вражає і форт Агри: за монументальними стінами з червоного пісковика таяться палаци і доглянуті галявини. Поринути у світ індійського кіно можна в Боллівуді – туристичної перлини Бомбея. Побачити павільйони, де знімали відомі фільми, насолодитися піснями, танцями і строкатими сарі.